Det finns flera sätt att ansluta en skrivare till datorn. Vilket alternativ du väljer beror på själva enheten och om du är hemma eller på arbetet.

Lokala skrivare

Det vanligaste sättet att installera en skrivare är att ansluta den direkt till datorn. Det här kallas lokal skrivare.

Om din skrivare är av typen Universal Serial Bus (USB) bör den upptäckas automatiskt avWindows när du ansluter den.

Om du installerar en trådlös skrivare som ansluter till datorn via ett trådlöst nätverk (Wi‑Fi) kan du använda guiden Lägg till en enhet när du installerar skrivaren. Fler anvisningar finns i Ansluta till Bluetooth och andra trådlösa enheter eller nätverksenheter.

Om det är en äldre modell som ansluts via en seriell port eller parallellport måste du kanske installera den manuellt.

Nätverksskrivare

På en arbetsplats är många skrivare nätverksskrivare. De ansluts direkt till ett nätverk som fristående enheter. Det finns också billiga nätverksskrivare för hemmet. Mer information finns i Installera en skrivare i ett hemnätverk.

Om du försöker lägga till en nätverksskrivare på din arbetsplats måste du vanligtvis veta namnet på skrivaren. Kontakta nätverksadministratören om du inte hittar det.

  1. Öppna Enheter och skrivare genom att klicka på Start-knappen Bild av Start-knappen och sedan klicka på Enheter och skivare på Start-menyn.
  2. Klicka på Lägg till en skrivare.
  3. Klicka på Lägg till en nätverksskrivare, trådlös skrivare eller Bluetooth-skrivare i guiden Lägg till skrivare.
  4. I listan över tillgängliga skrivare väljer du den du vill använda och klickar sedan på Nästa. (Om datorn är ansluten till ett nätverk visas bara skrivare som finns med i Active Directory för din domän i listan.)
  5. Installera skrivardrivrutinen på datorn om du uppmanas till det, genom att klicka på Installera drivrutin. Administratörsbehörighet krävs Om du uppmanas att ange administratörslösenord eller bekräftelse, följer du uppmaningen.
  6. Slutför stegen i guiden och klicka sedan på Slutför.

Det finns flera sätt att ansluta en skrivare till datorn. Vilket alternativ du väljer beror på själva enheten och om du är hemma eller på arbetet.

Hoppas detta hjälpte dig att på egen hand installera din skrivare.

Behöver du mer hjälp titta bland våra andra inlägg, eller kontakta oss.