Molntjänst för företag

Lägg inte ner mer tid på att hantera applikationer, nätverk, hårdvara eller säkerhetslösningar, utan låt oss göra det åt dig med vår molntjänst. Det bästa är att dina filer, program och användarkonton administreras och lagras säkert på en central plats.

Anslutningen mellan dig och molntjänstservern är hårt krypterat för att säkerställa att din data är är skyddad från obehöriga. Det fiffiga med en molntjänst är att allt du ser på din skärm verkar ske på plats i er lokala dator fast det i verkligheten levereras från våran serverhall med högre stabilitet och säkerhet.

Vad är fördelarna med molntjänst –  fjärrskrivbord – applikationsdrift?

Den största fördelen med outsourcad applikationsdrift är dels en märkbar kostnadsbesparing men också friheten att kunna arbeta i era system och applikationer hemifrån, ute på kundbesök eller på en strand i bahamas.

 Synonymer med molntjänst: 

– Terminal Server – Fjärrskrivbord – IT Drift – Applikationsdrift – IT som tjänst – Hosting affärssystem – Outsourcing IT drift – Remote desktop server

Fördelarna med vår molntjänst

Online Arbetsplats tre grundstommar

Online Arbetsplats har 4 lager av stabila säkerhetslösningar.

Lager 1: Intern whitelisting.
Systemet granskar kundens användning av filer under 1-2 veckors tid. När de vanligast använda programmen blir godkända så går Online Arbetsplats i LOCK-MODE. Det innebär  att alla andra filer som inte är kända från granskningen förbjuds att köras. Detta är en pansar vägg som inte ens ett virus skapat igår kan tränga igenom.

Lager 2: Tvåvägs autentisering. (rekommenderat tillval)
Med tvåvägs autentisering loggar du in med lösenord + en verifieringskod som skickade via sms eller en app.

Lager 3: SSL-Kryptering.
Samma kryptering som de största bankerna använder för att lagra sina kunders information.

Lager 4: IP-Adress blockering.
Systemet läser av alla typer av hacking försök i realtid. Systemet går efter ett förinställt regelverk. Till exempel om en hacker försöker med 5 felaktiga lösenord så blockerar systemet användares IP-Adress. Detta gör att hackern aldrig mer kan komma i närheten av systemet igen från den platsen.

Online Arbetsplats har optimerats under flera år för att bibehålla en driftstabil standard. Våra kunder har funnit glädje att inte behöva ha driftstoppar under 7 års tid.

Serverhallar i Stockholm
Serverhallarna drivs av el och dieselmotorer vid elavbrott samt att flera olika operatörer har fiberanslutningar till serverhallen.

RAID Diskar
Diskarna är speglade och kan klara av att ett antal diskar går sönder innan servern börjar påverkas.

2 Kompletta backuper varje dag
Vi genomför både lokal backup och Cloud backup mot andra servrar runt om i landet.

Årlig arkiv kopia på all data
Vi är nog den enda leverantören som erbjuder årlig kopia på databaser och finansiell data på BLUE-RAY skivor som en arkiverings möjlighet för er verksamhet.

Online Arbetsplats är väldigt enkel att förstå och det finns tre sätt att komma åt sitt virtuella skrivbord med alla affärsystem, program och filer.

– Öppna webbläsaren, gå in på https://molnadressen, fyll i användarnamn och lösenord. (+ ev autentisering)

– Starta Remote Desktop programmet på datorn, fyll i användarnamn och lösenord. (+ev autentisering)

– Starta varje program, affärssystem eller filer från ikoner från ditt lokala skrivbord.

Online Arbetsplats som passar dig

Online Arbetsplats Delad Miljö

Online arbetsplats delad miljö är en anpassad molntjänstlösning så de mindre företagen får ta del utav det lukrativa med en molntjänstlösning. Vi erbjuder upp till 15GB utrymme per användare. (rekomenderat för företag med 1-9 anställda)

Online Arbetsplats Dedikerad

Online arbetsplats dedikerad är en lösning där du får skräddarsydda serverar dedikerade endast för ditt företag. Servrarna ligger i vår högkvalitativa serverhall i Stockholm. Du kopplar upp dig mot servrarna via internet.

Vi erbjuder upp till oändligt med utrymme per användare. Vi anpassar efter bolagets önskemål. (rekomenderat för företag med 10+ anställda)

Online Arbetsplats Hybrid

Online arbetsplats hybrid innebär att du får får skräddarsydda serverar dedikerade endast för ditt företag. Servrarna ligger i vår högkvalitativa serverhall i Stockholm. Du kopplar upp dig mot servrarna via internet.

Vi installerar även en server lokalt i ert företagskontor. Denna lokala server replicerar var 5e minut de senaste arbetet gjort mot den molnbaserade servern hos oss.

Fördelen med denna lösning är att om internetet på kontoret slutar fungera eller något oväntat händer i vår serverhall så kopplas alla datorer om sig från den molnbaserade servern till den lokala servern. Det betyder att alla anställda kan fortsätta arbeta utan några driftstörningar.

Vi erbjuder upp till oändligt med utrymme per användare. Vi anpassar efter bolagets önskemål. (rekomenderat för företag med 10+ anställda som vill kunna garanterat ha 99% driftstabilitet i IT-miljön)

Online Arbetsplats GPU

Online arbetsplats GPU är en lösning för dig som jobbar med tunga grafikapplikationer. Tillexempel program som används av arkitekter, art directors, grafiska designers mm. Du får skräddarsydda serverar detikerade endast för ditt företag. Servrarna ligger i vår högkvalitativa serverhall i Stockholm. Du kopplar upp dig mot servrarna via internet.

Vi erbjuder upp till oändligt med utrymme per användare. Vi anpassar efter bolagets önskemål.  (rekomenderat för företag med 10+ anställda)

FRI SUPPORT INGÅR ALLTID

Vi vet att exceptionell server för våra kunder är nyckeln till framgång, därför ser vi till att erbjuda en service och engagemang utöver de vanliga. Vi vill alltid att du som kund ska bli nöjd varje gång du behöver support. Därför ingår självklart alltid fri service via telefon och fjärrskrivbord för våra online arbetsplats kunder.

INTRESSERAD AV MOLNET?
HÖR AV DIG SÅ PRATAR VI VIDARE