Online arbetsplats är ett fjärrskrivbord

Ett kärt barn har många namn. Online arbetsplats är synonymt med fjärrskrivbord, hosted terminal server, remote desktop services, virtual desktop, virtuell arbetsplats som tjänst, remote desktop work resource, cloud desktop, digital arbetsplats eller mobil arbetsplats.

Det är oftast inte ekonomiskt berättigat för företag inom olika branscher, såsom bygg, ekonomi, juridik, arkitektur m.m att ha egen IT avdelning med en uppsättning av servrar och samt anställda för att managera miljön. Företagen kan oftast, inte alltid, ha en eller någa kritiska affärssystem som är relaterade till verksamheten. Istället för att drifta dem i sin  egen miljö så lägger man ansvaret på en molnleverantör, med vars expertis man uppnår stabilitet och säkerhet.

Molntjänsteleverantörens uppgift är att öka tillgängligheten av systemen genom att ge tillgång till affärssystemen, programmen och filerna i form av ett fjärrskrivbord i molnet. Denna fjärrskrivbordsmiljö blir tillgänglt globalt, utanför landets gränser, utan att minska på säkerhet eller stabilitet. Man arbetar på samma sett vart än man är. Detta ger en flexibilitet, inte bara genom att ta bort den geografiska begränsningen, utan också  genom att tillgängliggöra systemen på tablet och mobiltelefon.

Anslutningen mellan kunden och fjärrskrivbordet är krypterat med SSL-certifikat. Utöver det har man andra anordningar i form av hårdvara och mjukvara för att förhindra obehöring intrång. Dagliga backuper är också ett måste för att säkerhetställa inför eventuella driftstörningar.

Endel av fördelerna med outsourcad fjärrskrivbordslösning är dels en märkbar kostnadsbesparing men också friheten att kunna arbeta mot samma gränssnitt hemifrån, ute på kundbesök eller från utlandet.

 Synonymer med molntjänst: 

– Terminal server – Fjärrskrivbord – Applikationsdrift – Arbetsplats som tjänst – Hosting affärssystem –  Remote desktop services – mobil arbetsplats – cloud desktop  – hosted terminal server – windows virtual desktop – azure virtual desktop  – virtuell arbetsplats

Fördelar: Online Arbetsplats från VASS IT

Online Arbetsplats tre grundstommar

Online Arbetsplats är väldigt enkel att förstå och det finns tre sätt att komma åt sitt virtuella skrivbord med alla affärsystem, program och filer.

– Öppna webbläsaren, gå in på https://molnadressen, fyll i användarnamn och lösenord. (+ ev autentisering)

– Starta Remote Desktop programmet på datorn, fyll i användarnamn och lösenord. (+ev autentisering)

– Starta varje program, affärssystem eller filer från ikoner från ditt lokala skrivbord.

Online Arbetsplats har optimerats under flera år för att bibehålla en driftstabil standard. Våra kunder har funnit glädje att inte behöva ha driftstoppar under 13 års tid.

Serverhallar i Sverige
Serverhallarna drivs av el och dieselmotorer vid elavbrott samt att flera olika operatörer har fiberanslutningar till serverhallen.

RAID Diskar
Diskarna är speglade och kan klara av att ett antal diskar går sönder innan servern börjar påverkas.

2 Kompletta backuper varje dag
Vi genomför både lokal backup och Cloud backup mot andra servrar runt om i landet.

Online Arbetsplats har 4 lager av stabila säkerhetslösningar.

Lager 1: Intern whitelisting.
Systemet granskar kundens användning av filer under 1-2 veckors tid. När de vanligast använda programmen blir godkända så går Online Arbetsplats i LOCK-MODE. Det innebär  att alla andra filer som inte är kända från granskningen förbjuds att köras. Detta är en pansar vägg som inte ens ett virus skapat igår kan tränga igenom.

Lager 2: Tvåvägs autentisering. (rekommenderat tillval)
Med tvåvägs autentisering loggar du in med lösenord + en verifieringskod som skickade via sms eller en app.

Lager 3: SSL-Kryptering.
Samma kryptering som de största bankerna använder för att lagra sina kunders information.

Lager 4: IP-Adress blockering.
Systemet läser av alla typer av hacking försök i realtid. Systemet går efter ett förinställt regelverk. Till exempel om en hacker försöker med 5 felaktiga lösenord så blockerar systemet användares IP-Adress. Detta gör att hackern aldrig mer kan komma i närheten av systemet igen från den platsen.

Online Arbetsplats som passar dig

Online Arbetsplats Delad Miljö

Online arbetsplats delad miljö är en anpassad molntjänstlösning så de mindre företagen får ta del utav det lukrativa med en molntjänstlösning. Vi erbjuder upp till 50GB utrymme per användare. (rekomenderat för företag med 10+ anställda)

Online Arbetsplats Dedikerad

Online arbetsplats dedikerad är en lösning där du får skräddarsydda serverar dedikerade endast för ditt företag. Servrarna ligger i vår högkvalitativa serverhall i Stockholm. Du kopplar upp dig mot servrarna via internet.

Vi erbjuder upp till 100GB med utrymme per användare. Vi anpassar efter bolagets önskemål. (rekomenderat för företag med 50+ anställda)

Online Arbetsplats Hybrid

Online arbetsplats hybrid innebär att du får får skräddarsydda serverar dedikerade endast för ditt företag. Servrarna ligger i vår högkvalitativa serverhall i Stockholm. Du kopplar upp dig mot servrarna via internet.

Vi installerar även en server lokalt i ert företagskontor. Denna lokala server replicerar var 5e minut de senaste arbetet gjort mot den molnbaserade servern hos oss.

Fördelen med denna lösning är att om internetet på kontoret slutar fungera eller något oväntat händer i vår serverhall så kopplas alla datorer om sig från den molnbaserade servern till den lokala servern. Det betyder att alla anställda kan fortsätta arbeta utan några driftstörningar.

Vi anpassar efter bolagets önskemål. (rekomenderat för företag med 100+ anställda som vill kunna garanterat ha 99% driftstabilitet i IT-miljön)

Online Arbetsplats GPU

Online arbetsplats GPU är en lösning för dig som jobbar med tunga grafik applikationer. Till exempel program som används av arkitekter, art directors, grafiska designers mm. Du får skräddarsydda serverar dedikerade endast för ditt företag. Servrarna ligger i högkvalitativa serverhallar i Sverige. Du kopplar upp dig mot servrarna via internet.

Datakraft och utrymme anpassas efter bolagets önskemål.  (rekomenderat för företag med 10+ anställda)

FRI SUPPORT INGÅR ALLTID

Vi vet att exceptionell service för våra kunder är nyckeln till framgång, därför ser vi till att erbjuda en service och engagemang utöver de vanliga. Vi vill alltid att du som kund ska bli nöjd varje gång du behöver support. Därför ingår självklart alltid fri support via telefon och e-post för våra online arbetsplats kunder.

INTRESSERAD AV MOLNET?
HÖR AV DIG SÅ PRATAR VI VIDARE