Alla har en åsikt om ”molnet” och dess inverkan på verksamheten – en del anser att det är mörkt och skrämmande och fylld med onödiga risker, medan andra skulle hävda att det är silver fodrade och vägen till högre affärsresultat och kostnadsbesparingar. Sanningen är att molnet har onekligen potential att öppna upp en helt ny dimension av möjligheter för företagen – men bara om datasäkerhet behandlas på rätt sätt.

Först ska vi skingra alla missuppfattningar du kan ha om molnet. Det är inget mystiskt, inget nyckfullt, – inget att vara rädd för. Anledningen många fruktar molnet är sitt rykte som en farlig, eller ”riskfylld”, plats. Och det är sant. Något utöver det fysiska omkrets av organisationen är också, teoretiskt, utöver det fysiska skyddet av organisationen. Och låt oss inse det, det finns faror och risker där ute, men det betyder inte att du måste stanna bakom en låst dörr. Istället, genom att beväpna dig med rätt säkerhet kan du hålla sig borta från fara och fullt utnyttja molnet potential.

Molnet och säkerhetsfrågor är nära sammanflätade, och endast när båda arbetar i symbios kan ett företag verkligen växa. Det finns fem huvudområden där säkerheten kan samarbeta med molnet för att erbjuda företag störst potential att frodas – och det är inte svårt att få det rätt.

Fem skäl att använda molnet

Skydd 1. Data

Data är nyckeln och kanske den viktigaste tillgången för organisationer – en enda överträdelse eller läckage av känsliga uppgifter kan lamslå hela verksamheten, så en dataskyddsstrategi måste skydda själva uppgifterna. Möjligheten att flytta känslig information till och inom molnet är viktigt för företag att fungera och samarbeta effektivt, snabbt och fritt – men denna förmåga måste stödjas av en övergripande dataskyddsstrategi. Tricket är att skydda data vid tidpunkten för skapelsen, innan den rör sig ut ur företaget eller till och med in i molnet. Endast genom att göra det kan du se till att alla datakällan är omfattande skyddad och risken för potentiell exponering minimeras.

2. Regelefterlevnad och data Krav på bosättning

Känsliga data som flyttas in i och över molninfrastruktur kan lätt införa ytterligare komplexitet och kostnader för regelefterlevnad – potentiellt kostar tusentals i böter och skadliga rykte. Företag som säkerställer känsliga data är omfattande skyddad kan kraftigt minska kostnaderna, komplexiteten och totala risken i mötet och upprätthålla regelefterlevnad.

3. Skalbarhet och flexibilitet

Molnet har öppnat tidigare osedda möjligheter för organisationer att växa och expandera snabbt, smidigt och enkelt. Med information omedelbart tillgänglig oavsett var du befinner dig, erbjuder molnet den flexibilitet och skalbarhet som tidigare var ett oöverstigligt hinder för företag begränsas av sina resurser på plats. Nyckeln till ett framgångsrikt utnyttja denna möjlighet är en flexibel datasäkerhet arkitektur som är anpassningsbar över flera applikationer och system, utan att negativt påverka användarupplevelsen. Underlåtenhet att genomföra en genomgripande data-centrerad skydd program kan orsaka moln initiativ försenas eller fylld med dolda säkerhetsfrågor.

4. Kostnadsbesparingar

Detta element är tvåfaldig. Först skörda de kraftfulla kostnadsbesparingar genom att endast betala för det du använder. Den andra delen är att de flesta cloud computing-plattformar ger möjlighet att fånga, övervaka och kontrollera information korrekt fakturering användning. En enda, omfattande dataskydd plattform kan eliminera hotet om riskfyllda böter från överträdelser eller förlust av data, och samtidigt minska behovet av att investera i flera säkerhetsverktyg.

5. Tillgång till information när som helst, var som helst

Förbättra möjlighet att köra affärsinnovation ger molnet fjärråtkomst till din infrastruktur 24/7 för dina anställda. Inte längre kommer du anländer till ett möte bara för att finna material på ditt USB-minne är en tidigare version. Istället öppnar originalfilen var du än råkar vara. Säljteam kan kontrollera lagernivåer i realtid. En anställd fastnat hemma väntar på en leverans, eller på en flygplats väntar på ett askmoln för att skingra, kan fortfarande fungera så effektivt som på kontoret.

Med så många viktiga affärsmässiga fördelarna med molnet beroende på säkerhet, skulle man lätt bli vilseledda att tro att en mängd begränsningar måste genomföras för att ta itu med säkerhetsfrågor. Men sanningen är, allt kommer tillbaka till uppgifterna. En gemensam ram som omfattande skyddar alla företagets data från punkt skapelsens och under hela dess livscykel kan eliminera praktiskt taget alla potentiella säkerhets risker som kan hota molnet.

Hoppas detta hjälpte dig att få bättre och bredare kunskap om fördelarna med molnet.

Vill du ha mer kunskap? Titta bland våra andra inlägg, eller kontakta oss.